УПЦ МП змінює молитви для пропаганди “русского мира”

 

Українська православна церква Московського патріархату маніпулює вірянами за допомогою зміни тексту молитов. Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень, народний депутат Дмитро Тимчук у “Фейсбуці”.

“Ці хлопці дійшли до того, щоб заради вбивання в мізки українців “меседжів” про “русский мир” хвацько змінюють текст молитов. Отже, молитва на зворотному боці ікони Святогірської ікони Божої Матері (роздавалася учасникам нинішнього “хресного ходу” з Донбасу)”, – розповів Тимчук.

Він зазначив, що найцікавішою є градація: на першій іконі “традиційна” (раніше прийнята) молитва, саме у ній жодного слова немає про “Землю Руську” та інших згадок про “руссий мир”.

“А нинішня “інтерпретація”, в якій раптом з’являються, по термінології “іпсошників” (ІПСО – інформаційно-психологічні операції), т.зв. “якірці” у вигляді звернення до “русского мира”. Зовнішнє зображення ікони, зрозуміло, не змінюється”, – написав Тимчук.

Читайте також:
Під час ходи МП затримали шістьох проросійських активістів

Учасники ходи МП після молитви за патріарха Кирила перейшли в Лавру. Двох госпіталізували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна