Учасники ходи МП після молитви за патріарха Кирила перейшли в Лавру. Двох госпіталізували

 

Близько 10 тисяч учасників хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату завершили молебень на Володимирській гірці в центрі Києва та перейшли на територію Києво-Печерської лаври. Про це повідомляють “Українських Новин” з місця подій.

О 13:30 настоятель УПЦ (МП) Онуфрій оголосив про завершення молебню й закликав вірян  продовжити хресну ходу до Києво-Печерської лаври.

Під час молебню віряни молилися за зміцнення української державності, за припинення воєн і заворушень і відновлення миру, а також за здоров’я патріарха Московського й всієї Русі Кирила, Онуфрія й настоятелів Святогорського й Почаївського монастирів.

Близько 15:40 останні учасники ходи прийшли з Володимирської гірки до Києво-Печерській лаврі.Через велику кількість вірян, які взяли участь у хресній ході, їм довелося розташуватися не тільки на території лаври, але і на прилеглій площі і в парку Слави.

За інформацією голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, серйозних правопорушень під час заходів у центрі Києва в рамках хресної ходи, організованого УПЦ МП, не було. Про це вона сказала журналістам у середу в Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми перевіряємо всіх, з тими, хто підозріло виглядає, працює поліція. Поки все спокійно. Серйозних правопорушень поки не було”, – сказала вона.

Як повідомляє, “Україніська правда“, після молебню на Володимирській гірці у Києві госпіталізували 2 людей.

Одній із постраждалій стало зле при підйомі, повідомляє кореспондент “Української правди”.

“В обох – зневоднення та підвищення артеріального тиску. Їх госпіталізовано у 18 міську лікарню”, – повідомив начальник відділу служби екстреної медичної допомоги Києва Павло Пермяков.

Станом на 15:40  рух у центрі Києва відновили, повідомляє “112-Україна“,

“Зараз правоохоронці повністю зняли оточення, відновили рух. Тому автомобілі зараз можуть рухатися з Хрещатика на Поділ, також з Європейської площі по вулиці Грушевського та Парковій алеї цілком вільно”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Поліція завадила націоналістам розбити наметові містечка для “оборони” Києва
від хресної ходи УПЦ МП

“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.
Організатори з Московського патріархату назвали ходу “За мир, любов та молитву за Україну” та заявили, що вона проводиться з нагоди Дня хрещення Київської Русі та 1000-річчя Давньоруського чернецтва на Святій Горі.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.

22 липня напередодні Бориспіль став першим містом, міськрада якого прийняла рішення не впускати хресну ходу УПЦ МП. Маніфестація пішла в обхід.

Українські силовики називають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні проросійськими силами. Зокрема, після вбивства журналіста Шеремета генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Також Луценко назвав ходу “турфірмою Ахметова” та повідомив, що кілька сотень учасників маніфестації йдуть пішки лише біля великих населених пунктів, а по дорозі їх підвозять автобуси.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

Учасників ходи МП пропускають до місця молебню через металошукачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна