НАБУ порушило справу через виділення дорогої квартири екс-керівникові ДУС

 

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за фактом передачі квартири у центрі столиці службовими особами Державного управління справами у приватну власність екс-виконуючому обов’язки керівника ДУС Сергію Борзову. Про це НАБУ у своєму листі повідомило ГО “Центр протидії корупції”.

“За фактами, викладеними у зверненні 29 липня 2016 року, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52016000000000262 внесені відомості щодо зловживання службовими особами Державного управління справами своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України” – йдеться у листі НАБУ.

ГО “Центр протидії корупції” (голова правління – Віталій Шабунін) на своїй сторінці у “Фейсбуці” пише: “Як отримати квартиру в центрі Києва вартістю 10 мільйонів? Ви скажете – це майже нереально. У випадку з колишнім вінницьким КВНщиком Сергієм Борзовим все реально і просто: достатньо указу президента про призначення керівником ДУСі, і заповітне помешкання нікуди не втече.

Сергій Борзов - Порошенко

Але зараз Борзову не до жартів: НАБУ перевірить законність отримання квартири площею 190 квадратів. Якщо провина КВНщика буде доведена, то йому світить термін від 3 до 6 років”.

Як відомо, Сергій Борзов очолював Державне управління справами з літа 2015-го до літа 2016-го року.

За інформацією журналістів програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, у грудні 2015 року Державне підприємство “Укржитлосервіс”, підвідомче Державному управлінню справами, видало родині Борзових свідоцтво про право власності на квартиру площею 187,8 кв. метрів у будинку на бульварі Лесі Українки.
Сам Борзов пояснив це необхідністю перевезти до Києва своїх батьків.

Журналісти звернули увагу, що сім’я Борзових є досить заможною і не потребувала покращення житлових умов.
За минулий рік Сергій Борзов отримав 400 тисяч гривень доходу, а його дружина-бізнесвумен – майже мільйон. Родина голови ДУСі володіє земельною ділянкою, будинком, квартирою, нерухомістю в Криму та двома автівками.

“Помешкання в центрі Києва Борзов отримав з порушеннями, адже квартира була оформлена не як службова, а одразу у власність. Крім того, за законом, житлові приміщення надаються чиновникам у межах 13,65 квадратного метра житлової площі на одну особу. Однак навіть для шести осіб житло площею 190 квадратних метрів (110 – житлової) це перевищення усіх норм.
До речі, в березні 2016 року дружина Борзова Ірина придбала у власність автомобіль BMW 520i 2016 року випуску, ринкова вартість якого сягає 65 тисяч доларів”, – ідеться в повідомленні ЦПК.

Одразу після виходу сюжету журналістів “Центр протидії корупції” звернувся із заявою про злочин до Національного антикорупційного бюро України.

Не виключено, що Борзов сам ухвалив рішення про виділення дорогої квартири, зловживаючи своїм службовим становищем, зазначили активісти.

Нагадаємо, 23 липня 2016 року президент Петро Порошенко звільнив Сергія Борзова від тимчасового виконання обов’язків керівника ДУС.

Читайте також:
ДУС очолив співучасник завгоспів Кучми, Литвина та регіоналів. ДОСЬЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна