На Київщині фура збила групу неповнолітніх велосипедистів та їх тренера

 

Сьогодні о 18.30 на трасі Київ-Чернігів водій вантажівки “DAF”, зареєстрований в іншій країні, скоїв наїзд на групу дітей та їхнього тренера, які рухались на велосипедах у попутному напрямку. Про це йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Київській області

Повідомляється, що внаслідок ДТП 12-річний хлопчик від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці. 34-річний спортивний тренер та семеро дітей з різними ступенями тілесних ушкоджень доправлені до лікарні. Четверо госпіталізовані до реанімаційного відділення.

 На місці аварії працює слідчо-оперативна група Броварського відділу поліції. З’ясовуються всі обставини трагедії та наявність алкоголю у крові водія.

Встановлено, що за кермом вантажівки перебував 22-річний громадянин іншої держави, який затриманий в порядку ст.208 КПК України.

Про цей факт правоохоронці одразу повідомили консула держави, де зареєстрований водій.

Як повідомляє “112- Україна“, основною причиною трагічного ДТП під Броварами є сон водія за кермом.

“За останньою інформацією, ДТП сталося внаслідок того, що водій вантажівки просто заснув за кермом. Також нам стало відомо, що вантажівка знаходиться на болгарських номерах, а водій є громадянином Болгарії. Всі постраждалі доставлені до Броварської центральної клінічної лікарні”, – йдеться в повідомленні.

Як розповів головлікар лікарні, куди були доставлені постраждалі, Валентин Багнюк, найважчі травми отримав тренер спортсменів.

Водночас заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул повідомив, що директора Броварського вищого училища фізкультури відсторонили від виконання обов’язків на період розслідування обставин ДТП.

Ймовірно, це пов’язано з порушенням правил проїзду велосипедистів з боку їх тренера – чоловік їхав не на автомобілі, як годиться, а також на велосипеді.

На місці події працює спеціальна комісія у складі правоохоронців і представників влади, очікується приїзд голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничука.

“Комісія виконана як мінімум для того, щоб виконати дві функції. Перше – з’ясувати деталі цієї трагедії і ступінь вини людей. Друга складова – надати допомогу постраждалим, їх родичам, проінформувати. Зараз можна говорити про те, що вже досить багато вдалося зробити… Практично всі рідні постраждалих проінформовані, за винятком одного хлопця, батьки якого знаходяться на окупованій території, але ми працюємо над тим, щоб знайти можливість їм повідомити. Частина родичів уже прибула, частина – прибувають організовано зустрічі, вони будуть розміщені”, – повідомив Гоцул.

Читайте також:
ДТП за участю двох українських авто в Польщі: п’ятеро загиблих

ДТП в Норвегії з українським туристичним автобусом, є жертви

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна