ДТП в Норвегії з українським туристичним автобусом, є жертви

 

У Норвегії за 100 км від міста Олесунд сталася ДТП за участі туристичного автобуса з українцями.

Як повідомили ввечері 30 липня у Департаменті консульської служби МЗС України, аварія сталася близько 18:00.

“За даними поліції, в автобусі перебувала 41 особа, усі вони, в тому числі водій та керівник групи – громадяни України”, – йдеться у повідомленні.

Одна людина загинула, від 8 до 10 пасажирів отримали важкі травми та доправлені до лікарні. Інші члени групи будуть розміщені у найближчих до місця аварії готелях.

Автобус їхав гірською дорогою і впав з 6-метрової висоти.
Дорога вела до одного з найбільш відвідуваних туристами місць Норвегії – Гейрангер-фіорд, який внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За даними норвезьких ЗМІ, загинув український тренер. Ім’я його не називається.

На місці ДТП перебуває вертоліт та машини швидкої допомоги, пожежники.

“Посольство тримає розвиток ситуації на особливому контролі, підтримує постійний контакт із керівником групи, туроператором та представниками правоохоронних органів”, – повідомили в МЗС.

Для оперативного зв’язку активовано гарячу лінію посольства України в Норвегії: +4796869801 та МЗС України: +380442381657.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна