Президенту Бразилії оголосили імпічмент через масштабну аферу

 

Президент Бразилії Ділма Руссефф, яка 12 травня була відсторонена від виконання своїх обов’язків, відправлена у відставку через імпічмент.

Голосування сенату щодо її імпічменту відбулося у середу, 31 серпня. Депутати підтримали імпічмент 61 голосом, 20 сенаторів проголосували проти, інформує Deutsche Welle.

Після цього главою бразильської держави офіційно стає чільний виконувач обов’язків президента, віце-президент Мішель Темер. Його за кілька годин приведуть до присяги.
Темер очолюватиме країну до наступних чергових виборів, які мають відбутися 2018 року.

Руссефф закидають маніпуляції з державним бюджетом країни та використання коштів державних банків задля приховування реальних проблем в економіці під час кампанії щодо її переобрання у 2014 році.
Крім того, соратники президентки виявилися залученими до масштабної афери із коштами державного паливного гіганта Petrobras.

Сама Руссефф звинувачення називає надуманими, а імпічмент – спробою державного перевороту.

Близько 50 обурених імпічментом Руссефф протестувальників вийшли на акцію біля резиденції президентки. Поліція міста Бразиліа, утім, готується до можливих більш масштабних протестів.

Ділма Руссефф, лівий політик болгарського походження, обіймала посаду президента Бразилії з 1 січня 2011 року. На президентських виборах восени 2014-го її було переобрано на другий термін.

Читайте також:
Парламент Бразилії підтримав імпічмент президента. Вона називає це заколотом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна