Внісши заставу, з СІЗО вийшов ще один чиновник часів Януковича

 

Колишній заступник голови Національного банку України часів Януковича Олексій Ткаченко вніс заставу в розмірі 3 млн. гривень і вийшов з-під варти. Про це повідомляж агенція “Українські новини” з посиланням на адвоката Олега Шеховцова.

“Ще 20 серпня заставу було внесено, і Ткаченко вийшов з-під варти”, – повідомив юрист.

За його словами, він сумнівається в можливості Генеральної прокуратури завершити розслідування цього кримінального провадження до вересня, як раніше було обіцяно головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом.

Нагадаємо, 13 липня Військова прокуратура затримала колишнього заступника голови Нацбанку Олексія Ткаченка та колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлєва за незаконне заволодіння 787 млн. грн. Як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, гроші були привласнені в період з 2013 по 2014 рік. Чиновники діяли у складі злочинної організації з бізнесменом Сергієм Курченком, тодішнім керівником НБУ Ігорем Соркіним і екс-головою правління ПАТ “Реал Банк” Володимиром Агафоновим.

14 липня суд заарештував Ткаченка та Яковлєва і призначив їм заставу 20 і 10 млн. гривень відповідно.
Згодом Апеляційний суд Києва знизив суму застави для Ткаченка з 20 до 3 млн. гривень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна