Затримано двох високопосадовців Нацбанку часів Януковича

 

Правоохоронці затримали двох колишніх високопосадовців Національного банку України за участь у злочинній організації, яка контролювалася екс-президентом Віктором Януковичем.
Про це ввечері 13 липня повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Затримані – заступник голови НБУ Олексій Ткаченко та директор гендепартаменту банківського нагляду Роман Яковлєв.

Згідно з документом, їх затримали у справі про злочинну організацію Януковича, до якої входили олігарх Сергій Курченко та екс-голова Нацбанку Ігор Соркін.

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що з квітня 2013 року по лютий 2014 року Ткаченко та Яковлєв, діючи у складі злочинної організації разом із Курченком, Соркіним та екс-головою правління “Реал банку” Володимиром Агафоновим, незаконно заволоділи грошами НБУ у сумі 787 млн. 396 тис. 148 гривень.
Ці гроші “Реал банку” надав НБУ у вигляді стабілізаційного кредиту.

До суду направили подання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Затримали двох екс-високопосадовців Нацбанку України за участь у злочинній організації Януковича, Курченка та інших. Операцією особисто керує генеральний прокурор Луценко та голова СБУ Грицак, оперативні служби очолює тво керівника ГУ “К” Демчина. Виконавці – головна військова прокуратура (група Жербицького-Кулика)”, – написав Матіос у “Фейсбуці”.

“До речі, згідно з усіма нормами КПК України (щоб не гнівалися наші колеги з САП)”, – додав він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна