Уряд уже виплатив обіцяні преміальні призерам Олімпіади в Ріо, – міністр

 

Міністерство молоді та спорту виплатило державні преміальні всім спортсменам збірної України, які стали переможцями та призерами Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив очільник відомства Ігор Жданов.

“Спорстмени вже отримали на свої картки відповідні кошти. Нагадаю, виплата преміальних відбувається в перерахунку на гривні по курсу НБУ на день здійснення транзакції. Це 125 тис. дол. за “золото” Олімпіади, 80 тис. дол. за “срібло”, 55 тис. дол. за “бронзу”, – зазначив Жданов.

“Щиро вдячні кожному спортсмену, який виборов нагороду для України в нинішні досить непрості часи для нашої держави. Вдячні за те, що весь світ почув гімн України на Олімпіаді у Ріо. Пишаємося нашими олімпійцями!” – додав міністр.

Як відомо, крім урядових виплат, додаткові премії для призерів Олімпіади встановив Національний олімпійський комітет України – відповідно, 300, 200 і 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро українці здобули загалом 11 медалей – 2 золоті, 5 срібних та 4 бронзові. Цей найгірший виступ за всі часи Незалежності.

Читайте також:
Скільки платять за “золото” Олімпіади-2016 спортсменам різних країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна