Жителя Кривого Озера в кайданках поліція застрелила впритул із неслужбової зброї. Суд обирає запобіжний захід

 

Житель смт Криве Озеро Миколаївської області Олександр Цукерман, у вбивстві якого обвинувачують місцевих поліцейських, помер від вогнепальних поранень. Такий висновок судово-медичної експертизи, проведеної Миколаївським обласним бюро судово-медичних експертиз у середу, 24 серпня, передають “Новини Миколаєва”.

Як сказано в довідці, причиною смерті стала “гостра внутрішня кровотеча, травматичне ураження серця”.

В тілі загиблого виявлено як мінімум чотири вогнепальні поранення, імовірно з травматичного пістолета так званим “патроном Флобера”. Дві кулі виявлені в серці, ще одна застрягла в легенях.
На думку експерта, постріли були зроблені впритул.

Троє поліцейських, які підозрюються в убивстві чоловіка, затримані, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Про це написав у “Фейсбуці” генпрокурор Юрій Луценко.

“Експертиза встановила, що, крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолета. Сьогодні – суд з питання арешту”, – повідомив Луценко.

Розгляд заплановано в Центральному районному суді Миколаєва орієнтовно на 13:00.

Поліцейський, який вбив Цукермана, стріляв не з службової зброї. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Про те, що загиблий був застрелений з травматичного пістолета, це факт, це показав результат судово-медичної експертизи. На сьогоднішній момент вона (зброя) розшукується. Це не була табельна зброя, це був пістолет системи під патрон Флобера, який продається в будь-якому мисливському магазині, вільно, без дозволу”, – сказав нардеп.

Як відомо, у ніч на середу, 24 серпня, в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області співробітники місцевого відділу поліції вбили чоловіка на ім’я Олександр Цукерман.
Біля будинку загиблого зібралося близько 200 обурених місцевих жителів, спалахнув бунт. Виникла загроза самосуду над підозрюваними у вбивстві, яких затримали й помістили до автозаку.

Версії, чому поліція чинила “заходи фізичного впливу” на Цукермана було оприлюднено різні: сварка в родині, крадіжка. У поліції стверджують, ніби правоохоронці намагалися вгамувати порушника, але той чинив опір.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч.3 ст.365 КК України – “Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу”, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Речники поліції не виключають перекваліфікації статті на “умисне вбивство”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.