Бунт на Миколаївщині: жителі райцентру вчинили самосуд над поліцейськими, які призвели до смерті їх сусіда

 

У смт Криве Озеро Миколаївської області відбулися заворушення й спроби самосуду над поліцейськими, пов’язані зі смертю місцевого жителя при спробі його затримання співробітниками поліції.

Як повідомляє видання “Новости-N”, “справжній бій” розігрався біля Кривоозерської районної прокуратури. Всі шестеро поліцейських, які виїжджали до будинку Олександра Цукермана й спричинили його загибель, за постановою слідчого були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Було прийнято рішення про їх етапування у Миколаїв. Однак біля прокуратури зібралися кілька сотень мешканців Кривого Озера, “повних рішучості вчинити самосуд над підозрюваними у вбивстві”.

Коли затриманих почали виводити з прокуратури, люди накинулися на них, незважаючи на поліцейський кордон. Лунали крики: “Вбивці!”, кожен намагався штовхнути, вдарити затриманого або хоча б плюнути в них.

За даними “Новостей-N”, в результаті деякі із затриманих поліціянтів отримали тілесні ушкодження.

бунт у Кривому Озері 2

Після того, як усіх посадили в автозак, натовп почав розхитувати автомобіль і ледве його не перекинув.

бунт у Кривому Озері 3

В процесі зіткнень кілька співробітників поліції, які намагалися забезпечувати порядок, також отримали тілесні ушкодження. Розбито кілька легкових авто.

Після цього жителі райцентру почали збиратися біля райвідділу поліції, вимагаючи, щоб до них вийшов начальник відділу. Будівлю райвідділу оточив ланцюжок поліцейських, екіпірованих в каски і бронежилети з кийками.

Повідомляється, що біля воріт райвідділу переговори з присутніми намагався вести заступник начальника головного управління поліції в Миколаївській області Артур Гаспаров. На місці перебуває також заступник прокурора області Степан Божило.

У ніч на 24 серпня в Кривому Озері за суперечливих обставин помер 31-річний Олександр Цукерман. Місцеві жителі вважають, що співробітники поліції забили його до смерті на очах у дружини, матері і двох дітей.

За словами сусідів, родина була цілком благополучною, жила в достатку. Сам Цукерман також характеризується позитивно: у пияцтві чи буйній поведінці помічений не був.

За версією органів, нічний інцидент стався після сварки Цукермана з дружиною, яка вирішила викликати поліцію. Спочатку на виїзд вирушило троє поліцейських, проте чоловік пручався, і для його затримання відправили ще трьох правоохоронців.

Унаслідок застосованих “заходів фізичного впливу” Цукерман помер.

Судячи з опублікованих фотографій з місця події, його побили, при цьому він був у самих трусах.

Поліція відкрила кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).
Причетні до інциденту поліцейські були відсторонені від служби.

Читайте також:
У Миколаєві чоловік у масці стріляв у поліцейських та кинув під їх авто гранату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна