Як лідери іноземних держав вітали Україну з Днем Незалежності

 

Із Днем Незалежності в її 25-ту річницю до України надходять привітання від глав та високопосадовців інших держав. У своїх посланнях вони бажають нашій державі миру, процвітання, добробуту, а також наголошують на підтримці територіальної цілісності України.З

Зустріч Барака Обами й Петра Порошенка у Вашингтоні

Зустріч Барака Обами й Петра Порошенка у Вашингтоні

“Від імені народу Сполучених Штатів Америки я висловлюю найтепліші вітання вам та народу України з нагоди 25-ї річниці Незалежності, яку ви відзначатимете 24 серпня. Цей день є особливо важливим у світлі загрози суверенітету та територіальній цілісності України, яка виникла в результаті російської агресії на сході України та спроби анексування Криму”, – йдеться в привітанні президента США Барака Обами, надісланому президенту України Петрові Порошенку.

“Хочу запевнити вас, що США залишаються відданими своїм зобов’язанням бути поруч з Україною в той час, коли ви протистоїте російській агресії”, – наголосив Обама.

Він також відзначив “серйозні кроки”, які зробила Україна “у боротьбі з корупцією, зміцненні верховенства права та закладенні підвалин для економічного зростання”.
І запевнив, що “Сполучені Штати Америки й надалі підтримуватимуть” українську владу у прагненнях наблизити мирне, квітуче, європейське майбутнє для всіх українців.

* * *

“ЄС вітає Україну з Днем незалежності і відзначає суттєвий прогрес, якого Україна як  демократична і незалежна держава досягла за останні 25 років”, – ідеться у привітальній заяві речниці Високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

“ЄС продовжує підтримувати процес реформ, які розпочала Україна. Наше співробітництво, засноване на спільних цінностях, привело до ще більш тісного партнерства в рамках Угоди про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, пропонуючи політичне партнерство і нові економічні можливості для обох сторін”, – запевняють у зовнішньополітичному відомстві Євросоюзу.

“Україна залишається пріоритетним партнером для Європейського Союзу. ЄС продовжуватиме підтримувати зусилля України у забезпеченні стабільного, процвітаючого та демократичного майбутнього для всіх громадян країни”, – відзначається в заяві.

В офісі Могеріні також укотре наголосили, що ЄС підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і не визнає незаконної анексії Криму Росією.

* * *

Голова Китайської народної республіки Сі Цзиньпін у своєму привітанні наголосив, що Україна є традиційно дружнім партнером у співпраці з Китаєм, і дружба народів двох країн йде корінням в далеке минуле.

“Китай входить у число перших країн, які визнали незалежність України і встановила дипломатичні відносини з нею. Китай поважає державний суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, поважає обраний вашим народом шлях розвитку відповідно до особливостей своєї країни”, – наголошується у привітанні китайського лідера.

* * *

Президент Франції Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд у вітальному листі наголосив, що “попри увесь тиск та кризи, які спіткали її, Україні вдалося зміцнити свою незалежність і утвердитися як першоплановому актору на європейській сцені та світовому рівні”.

Олланд запевнив, що Франція залишається на боці України у пошуках сталої формули вирішення конфлікту на Сході країни. “Вам відомо про відданість Франції, а так само і Європейського Союзу, суверенітету та територіальній цілісності України у міжнародно визнаних кордонах та дотриманню взятих міжнародних зобов’язань”, – зазначив президент Французької Республіки.

«Франція вітає вже започатковані структурні реформи, а також налаштованість українського керівництва на їхнє продовження та ефективне впровадження», – підкреслив Франсуа Олланд.

Читайте також:
Президенти України та Польщі підписали спільну декларацію
та обговорили складні історичні питання

Президент Німеччини Йоахім Гаук, вітаючи Україну з Днем Незалежності, зазначив, що наша держава нині стоїть перед великими політичними, економічними та соціальними викликами.
І запевнив: Німеччина підтримуватиме Україну в їхньому подоланні та разом зі своїми європейськими і міжнародними партнерами й надалі докладатиме зусиль, щоб люди в Україні могли вільно жити в мирі, стабільності й достатку.

Також президент ФРН побажав українцям мужності й сили для здійснення необхідних реформаторських кроків.

* * *

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович у своєму привітанні побажала Україні добробуту, безпеки та стабільності, наголосивши на повній підтримці Хорватією територіальної цілісності та суверенітету Української держави.

* * *

Окрім того, привітання з Днем Незалежності України з національним святом надійшли від очільників Болгарії, Словаччини, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Молдови, Казахстану, Киргизстану, Туркменістану, Вірменії, Узбекистану.

Із 25-ю річницею Незалежності Україну також привітали король Бельгії Філіп, президент, прем’єр-міністр та інші високопосадовці Об’єднаних Арабських Еміратів тощо.

* * *

Як повідомляла Новинарня, однією з перших із Днем Незалежності Україну поздоровила президент Литви Даля Грібаускайте, яка записала своє відеопривітання українською мовою.

Також українською привітало нашу державу міністерство закордонних справ Литовської Республіки та його очільник Лінас Лінкявічус:

* * *

Привітала нас і новий посол США в Україні Марі Йованович, яка вже прибула до Києва. Як і попереднє своє звернення до українців, привітання з Днем Незалежності пані Йованович записала нашою державною мовою.

Читайте також:
Наш парад – це сигнал ворогу: “Товарищ москаль, на Україну шуток не скаль!” – Порошенко. ФОТО

Україні – 25: рейтинг перемог і зрад. Експертне опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.