У “Молитві за Україну” поруч із Порошенком були і Філарет, і Онуфрій

 

Зранку в День Незалежності України президент Петро Порошенко разом із родиною, дружиною Мариною та дітьми, інші керівники держави, уряду, столиці взяли участь у традиційній “Молитві за Україну”.

У Софійському соборі предстоятелі церков і керівники релігійних організацій помолилися за Українську державу, за мир та процвітання, за Божий захист і благословення для українських воїнів.

За Україну молитви виголосили митрополит Української православної церкви в США, представник Вселенського Патріарха Антоній, предстоятель Української православної церкви Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Верховний архієпископ Києво-Галицький Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, предстоятель Української православної церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій, предстоятель Української автокефальної православної церкви, митрополит Київський і всієї України Макарій, голова Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, муфтій Духовного управління мусульман України Тамім Ахмед та головний рабин Києва і України Яків Дов Блайх.

Разом із главою держави та його родиною у молитві взяли участь голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр – мністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр закордонних справ Павло Клімкін, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов та київський міський голова, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

Президентське подружжя в Святій Софії поставило свічки, повідомляє прес-служба Банкової.

Також у День 25-ї річниці Незалежності президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною і дітьми вшанував пам’ять героїв Небесної сотні. Вони встановили лампадки до пам’ятного Хреста на місці загибелі українців, які віддали життя, відстоюючи демократію та європейське майбутнє України в лютому 2014 року.

Читайте також:
Як охороняють безпеку в Києві в День Незалежності. СПИСОК ПЕРЕКРИТИХ ВУЛИЦЬ

В ЗСУ незабаром офіційно запровадять військових капеланів. УПЦ МП – поза грою?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна