У музеї ІІ Світової війни відкрилася виставка прапорів із зони АТО

 

У Національному музеї історії України в Другій світовій війні відкрилася виставка прапорів, які привезли із району бойових дій на Сході.

“Тут 12 синьо-жовтих прапорів. Вони посічені кулями. На багатьох військовослужбовці залишили написи. Є знамено, яке оборонці встановлювали на будівлі старого терміналу Донецького аеропорту, коли там точилися запеклі бої”, – розповів кореспондент каналу “112 Україна”.

Герой України Євген Межевікін на церемонії відкриття виставки зазанчив, що український прапор має велике значення для захисників України.

“Сам прапор дуже багато для нас усіх, хто захищає Україну, дуже багато значить після тих днів, місяців, проведених на війні. Він зріднився. Як сама Україна, так і прапор означає дуже багато для кожного з нас”, – підкреслив боєць АТО.

Нагадаємо, в Україні сьогодні відзначають День Державного Прапора, заснований указом президента Леоніда Кучми від 23 серпня 2004 року.

Читайте також:
На Софійській площі державний прапор підняли президент Порошенко
та донька загиблого героя з Донеччини Рибака

День прапора: Історії чотирьох прапороносців України

“Мурашки по шкірі”. У Дніпрі створили перший вуличний Музей АТО в Україні

Як святкувати День Незалежності в Києві. ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна