У Брюсселі говорять про “безвіз” для України з 1 січня. Київ хоче швидше

 

У Європейському Союзі очікують, що Україна та Грузія отримають безвізовий режим з ЄС з 1 січня 2017 року. Про це написав на своїй сторінці у “Твіттері” брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

“Дипломати ЄС очікують остаточне рішення Європарламенту та Ради ЄС щодо візової лібералізації для України та Грузії у жовтні із запровадженням безвізового режиму з 1 січня 2017 року”, – повідомив журналіст, який уже не раз точно анонсував майбутні події в процесі візової лібералізації для України.

Посол України в Європейському Союзі Микола Точицький заперечує інформацію про надання Україні й Грузії безвізового режиму з ЄС лише починаючи з 1 січня 2017 року. Про це він сказав під час спілкування з журналістами в Києві, передає “Європравда”.

“Я ще не бачив жодної доповіді Ради ЄС, в Раді не було жодного обговорення питання безвізового режиму. Від дипломатів країн-членів я такої позиції також не чув”, – зауважив він.

“Уже є проект доповіді в Європарламенті, й там жодної такої інформації немає”, – нагадав Точицький.

Він наголосив, що не бачить мотивів прив’язувати “безвіз” до 2017 року.

Як повідомлялося, раніше президент Петро Порошенко висловив впевненість у тому, що Європейський Союз уже в найближчі тижні надасть безвізовий режим для громадян України.

Як відомо, розгляд резолюції в ЄС щодо “безвізу” з Україною заплановано на 5 вересня.

Читайте також:
Клімкін сподівається на введення безвізу в найближчі місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна