Розгляд українського “безвізу” в ЄП призначили на 5 вересня. Прогноз позитивний

 

Доповідь, у якій буде запропоновано підтримати ініціативу Єврокомісії надати Україні безвізовий режим, буде представлена в Європейському парламенті 5 вересня.
Про це повідомила доповідач Європарламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель, повідомляє УНІАН.

“Я планувала представити свою доповідь до літа, але, на жаль, у зв’язку з результатами референдуму у Великій Британії деякі засідання комітету були скасовані, а порядок денний – відкладений. Саме тому моя доповідь буде представлена 5 вересня”, – пояснила вона.

За словами Габріель, її доповідь буде “доступна” протягом літа.

“Я отримала багато інформації від Європейської комісії та української влади і хочу подякувати українській стороні за відмінну співпрацю. Сигнали щодо досягнутого прогресу є позитивними. Моя доповідь підтримає пропозицію Комісії та пояснить оцінку всієї отриманої інформації з тим, щоб зробити висновок, що Європарламент дійсно повинен підтримати лібералізацію візового режиму з Україною”, – деталізувала євродепутат зміст своєї доповіді.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.
Але головним буде рішення комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE).

11 липня у Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган висловив сподівання, що питання про безвізовий режим з Україною може бути вирішено найпізніше в жовтні.“Впевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені”, – наголосив Ган.

Читайте також:
Brexit не завадить безвізовому режиму ЄС з Україною, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна