Посадовця Держслужби АТО затримали на хабарі за психологічну реабілітацію ветеранів

Посадовця Держслужби АТО затримали на багатотисячному хабарі за психологічну реабілітацію ветеранів

Посадовця Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в п’ятницю, 19 серпня, затримала Київська місцева прокуратура №7 спільно з працівниками головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

Як повідомляє прес-центр ГПУ, зловмисник отримав 230 тис. грн. неправомірної вигоди.

“Вказані кошти державний службовець вимагав та отримав від комерційної структури за перемогу у конкурсних торгах з виконання робіт щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО”, – зазначено в повідомленні.

Службовця було затримано під час одержання коштів від посередника.

В ході проведених обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили та вилучили понад 1 млн. грн., оригінали документів з конкурсних торгів, печатки та факсиміле.

Гроші хабарника. Фото: ГПУ

Гроші хабарника. Фото: ГПУ

Посереднику вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (пособництво у одержанні неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою, поєднане з вимаганням).

Найближчим часом державному службовцю буде оголошено про підозру, а також внесено клопотання про обрання затриманим запобіжних заходів.

“Досудове розслідування, в ході якого будуть досліджені інші зловживання посадовців Держслужби, що призвели до можливої розтрати понад 20 млн. грн., виділених на реабілітацію ветеранів АТО, триває”, – зазначили в прокуратурі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко, коментуючи затримання, написав у “Фейсбуці”: “Мені часто дорікають за емоційність. Визнаю, інколи не стримуюсь. Ненавиджу тих, хто розв’язав війну і тих, хто займається мародерством.
Вчора у рамках розслідування розкрадань на 20 млн. грн. у Держслужбі АТО Київська прокуратура спільно з працівниками СБУ затримала посадовця цієї служби на хабарі в 230 тисяч гривень за перемогу фірми у конкурсних торгах з виконання робіт щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО. Сучий син”.

Читайте також:
Бізнесмени привласнили 12 млн. грн., виділених на психологічну реабілітацію бійців АТО

Президент підписав закон щодо додаткових гарантій працевлаштування учасників АТО

Набуває чинності закон, який встановлює для учасників АТО квоту 5% на підприємствах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна