Минулої доби найгарячіше було на Донецькому напрямку, – штаб АТО

 

За минулу добу, 15 серпня, бойовики 48 разів обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

На Донецькому напрямку зафіксовано найбільше, 23 випадки застосування зброї противником. Півтори сотні мін забороненого калібру випущено по позиціях Авдіївської промзони, Зайцевого та Майорську, де ворог також активно застосовував гранатомети та кулемети великого калібру. Під мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь потрапили позиції у Новгородському та Кіровому. Неспокійно було у Новотроїцькому та Нижньому Лозовому. Поблизу Луганського, Верхньоторецького та Новгородського ворожий вогонь вівся з БМП.

На початку минулої доби на Маріупольському напрямку у Новоселівці супротивник відкривав вогонь з важкої артилерії калібру 122 мм. По укріпленнях в Тарамчуку, Талаківці, Красногорівці та Водяному ворог вів щільний вогонь із заборонених мінометів калібру 120 та 82 мм, захисників Мар’їнки провокував кулеметним вогнем, а у Красногорівці та Широкиному застосував бронетехніку. У Новотроїцькому до того ж активізувався снайпер. У Богданівці минулого ранку відбулось бойове зіткнення. Дві озброєні особи зі сторони Петрівського підібрались до нашого опорного пункту на відстань до 200 метрів, по них було відкрито вогонь зі стрілецької зброї. Для прикриття ДРГ іншою групою противника було застосовано вогонь з підствольних гранатометів. Збройна сутичка тривала 20 хвилин, після чого ворог відступив.

На Луганському напрямку по позиціях у Новоолександрівці, Жовтому та Золотому бойовики обстріляли позиції ЗСУ з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У Станиці Луганській до того ж застосував міномети калібру 120 мм. У Старому Айдарі та Катерінівці відкривався вогонь зі стрілецької зброї. У Жовтому знов проявив себе снайпер.

Читайте також:
Розвідка оприлюднила повну “штатку” російського зенітно-ракетного дивізіону, що прибув на Донбас із Примор’я

За добу жоден український військовий не загинув, у бойовиків – троє вбитих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна