На користь переселенців: акціоністка з Криму 4 дні проживе на плоту біля Річпорту без своєї їжі

 

Мисткиня-переселенка з Криму Марія Куликовська планує чотири дні провести на рятувальному плоту біля набережної Дніпра, харчуючись лише тим, чим поділяться із нею перехожі. Таким чином переселенка хоче нагадати українцям про вразливість внутрішньо переміщених осіб.
Акція має назву “Мандрівний парламент переселенців «Пліт Крим»”.

Як повідомляє Центр візуальної культури, перфоманс відбуватиметься з 16-го по 19 серпня на набережній Дніпра між Річковим вокзалом і Парковим пішохідним мостом на Труханів острів.

“Марія житиме на плоту без ресурсів – лише за рахунок того, чим поділяться з нею перехожі. Ставлячи своє виживання в повну залежність від жителів міста, художниця хоче нагадати їм про вразливість і беззахисність людей, які втратили свої домівки, й закликати до солідарності з ними”, – ідеться в повідомленні.

Також уродженка міста Керч Марія Куликовська закликає всіх переселенців, які потребують допомоги, прийти до місця проведення акції та заявити про свої труднощі й потреби.

Місце проведення акції - набережна річки Дніпро між Річковим вокзалом і Пішохідним мостом

Місце проведення акції – набережна річки Дніпро між Річковим вокзалом і Пішохідним мостом

Надалі акціоністка планує відправитися на плоту вниз по Дніпру та продовжити подорож по країнах ЄС.

“«Пліт Крим» є водночас і художнім твором, і реальною політичною пропозицією. Він з’являтиметься на набережних різних міст, щоб кожного разу позначати своєю присутністю місце для нової наради та нових зустрічей”, – анонсує ЦВМ.

Перформенс “Мандрівний парламент переселенців «Пліт Крим»” є частиною спільного проекту Марії Куліковської та Центру візуальної культури “Школа політичного перформенсу”, а також паралельної програми до виставки “Камера Сенцова”, що проходить в Лейпцізькому музеї сучасного мистецтва.

Читайте також:
Мінсоцполітики: 317 тисячам переселенців зупинили пенсії,
бо вони не підтвердили, що живуть на підконтрольній території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна