Мінсоцполітики: 317 тисячам переселенців зупинили пенсії, бо вони не підтвердили, що живуть на підконтрольній території

 

Понад 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб, яким спочатку року були припинені всі виплати за інформацією СБУ, не підтвердили факт свого проживання на підконтрольній Україні території.
Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на голову відомства Андрія Реву.

“Після додаткової перевірки 317 тисячам пенсіонерів взагалі не відновили виплати, оскільки вони не є внутрішньо переміщеними особами”, – цитує Реву прес-служба.

“За даними Пенсійного фонду, після того, як були зупинені пенсійні виплати, з 460 800 людина внутрішньо переміщених осіб виплати відновлено 143 тисяч, іншим – відмовлено. Очевидно, пенсії виплачувалися на їхні імена, а хто їх насправді отримував, сказати сьогодні неможливо”, – сказав Андрій Рева.

Повідомлення проілюстровано оголошенням із Донецька про допомогу в оформленні української пенсії дистанційно та продовженні довідки переселенця.

Донецьк пенсія переселенцям

“Це фото зроблено в окупованому Донецьку.  Власне, аби запобігти таким шахрайським методам, і була прийнята урядом 8 червня 2016 року постанова №637 стосовно захисту прав переселенців, що встановлює контроль за рухом державних  коштів, тобто, кому і в який спосіб вони виплачуються.
Світлина  ще раз демонструє: якщо людина не виїжджає за межі окупованої території, значить, це робить посередник”, – зазначає прес-служба МСП.

“Водночас, починаючи з 2014 року, тільки на виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам державою витрачено 28 мільярдів гривень. І кому йшли кошти цих 317 тисяч громадян, на сьогодні невідомо”, – зазначив міністр Рева.

Як відомо, раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляв, що на даний час особа може отримувати соціальну допомогу від України, в тому числі пенсію, тільки якщо постійно проживає на території, підконтрольній українській владі.

За підсумками перевірки в 2015 році СБУ на початку 2016 року передало Мінсоцполітики інформацію про 460 тисяч осіб, які зареєстровані як тимчасові переселенці, але не проживають на підконтрольних української влади територіях.
Виплати цим громадянам було призупинено до моменту підтвердження факту їх проживання на підконтрольній території.

Станом на 16 травня підтвердили своє місце проживання 80 тисяч переселенців із зазначених 460 тисяч осіб, після чого їм було відновлено виплати.

Читайте також:
Жебрівський: Майже півмільйона “переселенців” Донеччини насправді залишаються в “ДНР”

За місяць в Україні додалося більше сімей переселенців, ніж самих переселенців

СБУ викрила групу псевдопереселенців

У “ДНР” оформлюють українські пенсії за 1 день і 2400 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна