Українські силовики розповіли, хто насправді винен у стрілянині під Армянськом

 

Група озброєних російських десантників у стані сильного алкогольного сп’яніння 7 серпня біля села Суворове Красноперекопського району (Крим) біля пункту пропуску “Армянськ” вчинила стрілянину по цивільних особах.
Про це розповіло агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело в силових структурах.

За інформацією співрозмовника агентства, п’яні десантники зупинили автомобіль “Шкода Фабія”, в якому перебували житель Суворового Гафіз Мухамадов і його знайома.

“Військові, крім паспортів, вимагали в громадян також інші документи, які водій відмовився їм надати. Словесна суперечка закінчилася стріляниною”, – розповіло джерело.

За його словами, спочатку російські військові стріляли в автомобіль, потім відкрили вогонь по цивільних особах, у результаті жінка має легке поранення, а чоловік – сім кульових поранень.

Після цього, за словами джерела, російські військові втекли й деякий час переховувалися від місцевих правоохоронців.

“Пізніше трьох з них затримали, ще двох розшукують російські правоохоронці в окупованому Криму”, – сказав співрозмовник.

Що стосується пораненого чоловіка, то він, за словами джерела, вже три дні перебуває в комі в Красноперекопській лікарні під посиленою охороною військових.

“На запит Курултаю (кримських татар ) окупаційна влада повідомила, що Гафіз віз вибухівку. Постраждалі мали родичів на материковій частині України, до яких і прямували в той вечір у гості”, – додав співрозмовник.

Як відомо, 10 серпня в ФСБ РФ заявили про нібито запобігання двом спробам прориву на територію Криму “диверсійно-терористичних груп” ГУР Міноборони України та загибель внаслідок зіткнення військовослужбовця ЗС РФ.

Також в ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму “агентурну мережу” українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, що “сприяли підготовці терактів”, зокрема жителя міста Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України і наразі посадили за грати на 2 місяці.

Пізніше було назване ім’я ще одного затриманого – Андрія Захтея.

Читайте також:
Кримська провокація Кремля: Гляйвіц-2, сигнал для Заходу чи конвульсії?

Активіста “Самооборони Енергодара” Панова ФСБ, можливо,
викрало й вивезло до Криму, щоб звинуватити в диверсії

На адмінкордоні з Кримом стався збройний конфлікт між російськими військовими і ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна