Порошенко і президент Польщі оприлюднять спільну політичну декларацію

 

Президент Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда мають намір  оприлюднити спільну політичну декларацію 24 серпня. Про це повідомляє “Польське радіо“.

Зазначається, що у спільній декларації президенти візьмуть до уваги ювілей української Незалежності та її підтримку Польщею.

Цього місяця Україна відзначає 25-річчя своєї Незалежності. “На це свято запрошено найближчого приятеля”, – наголошує у розмові з Польським Радіо політолог Євген Магда.

Як додає, Польща, незважаючи на всі проблеми у двосторонніх взаєминах, все ще залишається приятелем України. Експерт зазначає, що під час останнього, зимового візиту до Києва, Анджей Дуда казав, що “історичні негаразди між нашими народами не повинні перешкоджати нам йти вперед”.

Нагадаємо, Сейм Польщі ухвалив резолюцію “Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА“.

Читайте також:
Соціологія: українці найкраще ставляться до Польщі, найгірше – до Росії

У Польщі шириться антиукраїнська істерія. Представник УІНП наводить нові приклади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна