Церемонія відкриття Ігор у Ріо буде не пишною, але сучасною, і збере обмаль лідерів

 

Близько 45 глав держав і урядів, як очікується, будуть присутні на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, що розпочнеться ввечері 5 серпня за місцевим часом. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на західні ЗМІ.

Зазначається, що ця цифра значно менша порівняно з 80 главами держав, присутніми на відкритті Олімпіади в Пекіні в 2008 році, та 70, що відвідали церемонію відкриття в Лондоні в 2012 році.

Серед тих, хто вже прибув до Ріо, зокрема, президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці.
Пізніше в п’ятницю очікується прибуття держсекретаря США Джона Керрі, генсека ООН Пан Гі Муна. Також Бразилію відвідають королі Нідерландів і Бельгії Віллем-Александр та Філіп, князь Монако Альбер II та багато інших.

Як відомо, президент України Петро Порошенко наразі перебуває з офіційним візитом в Індонезії. В анонсах на сайті глави держави наразі не зазначене відвідання Бразилії.

Незадовго до офіційного відкриття відбудеться коктейль-вечірка, на яку запрошені 1,5 тис. осіб.

Серед зірок, які візьмуть участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор, називають 75-річну бразильську футбольну легенду Пеле, якому лікарі дозволили запалити Олімпійський вогонь, і топ-модель Жизель Бюндхен.

3 серпня на стадіоні “Маракана” відбулася генеральна репетиція офіційного відкриття Олімпіади-2016, в якій були задіяні 3 тисячі осіб.

Виконавчий продюсер церемонії відкриття Олімпіади Марко Балич повідомив, що це буде “не пишним шоу. Тут не буде грандіозності Пекіна, величезних спецефектів Афін, ексцентричності і технологічності Лондона. Це буде проста церемонія, але дуже сучасна. Навіть без спецефектів вона буде розмовляти з людьми про майбутнє”. Відомо також, що в церемонії відкриття буде розкрита тема любові Бразилії до футболу.

Як повідомляла “Новинарня”, церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор-2016 на стадіоні “Маракана” розпочнеться о 20-й годині за бразильським часом, або 02:00 ночі – за київським часом.

Де дивитись відкриття Олімпіади в Ріо? Тригодинну церемонію в прямому ефірі та в запису зранку покаже “UA:Перший” (УТ-1, “Перший національний”).
Початок прямого ефіру – о 02:00, повтор – 09:00.

Загалом “UA:Перший” покаже близько 200 годин олімпійських змагань.

Нагадаємо, від України в Олімпіаді бере участь 206 спортсменів (список). Нестиме прапор 48-річний стрілець з Одеси Микола Мільчев, олімпійський чемпіон Сіднея-2000.

Читайте також:
В Олімпійському селищі Ріо урочисто підняли український прапор.
ФОТОРЕПОРТАЖ, РОЗКЛАД ЗМАГАНЬ

Провал до старту. Українські олімпійці стали на захист дискваліфікованих росіян
в ефірі пропагандистського каналу РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна