Прапороносцем збірної України на відкритті Олімпіади стане 48-річний одесит з рушницею

 

Право нести прапор України на урочистій церемонії відкриття Ігор ХХХІ Олімпіади, які стартують 5 серпня в Ріо-де-Жанейро, отримав одесит Микола Мільчев – заслужений майстер спорту зі стрільби, учасник змагань та водночас головний тренер України зі стендової стрільби. Про це повідомила прес-служба Міністерства молоді та спорту.

48-річний Микола Мільчев – олімпійський чемпіон Ігор 2000 року в Сіднеї, автор олімпійського рекорду, триразовий рекордсмен світу та володар дев’яти нагород Кубків світу зі стендової стрільби, найдосвідченіший і найстарший спортсмен нашої збірної в Ріо. Для нього ці Олімпійські ігри стануть вже четвертими в спортивній кар’єрі.

Рішення про прапороносця Мільчева ухвалили самі олімпійці під час загальнокомандних зборів в Олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро.

“В цьому році виповнюються 30 років моїх виступів у збірній команді. Для мене це четверті Олімпійські ігри. Я завжди мріяв бути прапороносцем нашої олімпійської команди. Сьогодні моя мрія здійснилася. Спортсмени доручили мені високу честь виконати цю місію. Впевнений, що я з гордістю і відповідальністю буду нести прапор України до Олімпійських перемог у Ріо”, – прокоментував Микола Мільчев.

Нагадаємо, Олімпіада-2016 в Ріо стартує вже цієї п’ятниці, 5 серпня. Україна делегувала на Ігри 206 спортсменів (список).
Микола Мільчев вийде на старт 12 серпня.

Читайте також:
В Олімпійському селищі Ріо урочисто підняли український прапор.
ФОТОРЕПОРТАЖ, РОЗКЛАД ЗМАГАНЬ

Трансляція Олімпіади з Ріо: де й коли дивитися в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна