Луценко: Винним у незаконній “прослушці” може виявитись не НАБУ

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідчі дії в Національному антикорупційному бюро завершено, та виклав кілька версій події. Про це він написав у п’ятницю ввечері, 5 серпня, на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Генпрокурор наголосив, що ГПУ порушила справу про незаконне прослуховування телефона, яке ініціював детектив НАБУ, за заявою СБУ.

“Версій про винного є декілька – або це працівник СБУ, що невірно надав інформацію про телефони підозрюваного детективу, або це детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або обоє разом”, – зазначив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що “не збирається ділити правоохоронні системи на хороші і погані. Незаконне прослуховування – порушення закону, хто б його не вчинив”.

Луценко підкреслив, що розглядає НАБУ як партнерів у боротьбі із злочинністю та корупцією і закликав колег “не створювати штучно ворогів”.

“Обшук закінчено. Виходячи з попередньої інформації – цікаво буде подивитися на кульбіт агресивних обвинувачувачів ГПУ (яка, як їм привиділося, відкрила війну з НАБУ), коли слідство ГПУ винним офіційно встановить НЕ працівника НАБУ:)”, – відзначив також Луценко.

Як відомо, у п’ятницю до будівлі Національного антикорупційного бюро, що по вул. Сурикова, 3 в Києві прибула слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури з наміром провести обшук.
У ГПУ заявили, що провели виїмку документів.
У прес-службі НАБУ раніше повідомили, що не мають інформації про вилучення будь-яких документів Бюро, та зазначили, що добровільно надавали копії документів.
Підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника щодо розкрадання цукру.

Читайте також:
Луценко закликає не перебільшувати “ступінь агресії” через “нормальний” обшук в НАБУ

НАБУ лякає Генпрокуратуру власним спецназом

Антикорупційний прокурор: Луценко покриває суддю-хабарника “Серьожу-четвертака”
і б’є в спину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна