Антикорупційний прокурор: Луценко покриває суддю-хабарника “Серьожу-четвертака” і б’є в спину

 

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко саботує притягнення до кримінальної відповідальності одіозного судді з Харкова. Про це глава САП написав у “Фейсбуці”.

“Після скерування прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) обвинувального акту до суду щодо судді-хабарника з одного із районних судів Харкова, який фактично є «кишеньковим» суддею сумновідомого [мера міста] Геннадія Кернеса, було встановлено, що щодо цього ж судді Генеральною прокуратурою України прийнято рішення про закриття кримінального провадження за фактом одержання хабара, що мало місце раніше того злочину, який розслідувався детективами НАБ України”, – повідомив Холодницький

За його словами, вивчивши вказані матеріали кримінального провадження, САП і НАБУ прийшли до висновку, що в матеріалах наявні беззаперечні докази, які викривають суддю “в неодноразовому систематичному вимаганні хабарів з використанням свого службового становища”.

“Досить знаковим є той факт, що у місті Харкові цього суддю називають «Серьожа-четвертак», оскільки вирішення питань з останнім вартує від 20 до 30 відсотків від суми позову чи рішення”, – підкреслив Назар Холодницький.

“Як приклад, наведу цитату з переговорів судді-хабарника із заявником у кримінальному провадженні щодо суми хабара за винесення «потрібного» рішення, що містяться у відповідному протоколі:
«Суддя-хабарник: Ну…Честно говоря это… 10% это кисленько, если вы хотите чтобы мы сразу все действия сделали.
Заявник: Сколько? Я нормальный человек, я понимаю.
Суддя-хабарник: Ну вообще, обычно подходят с такими вопросами: 20-25%. Если вам надо»“, – записав антикорупційний прокурор.

“Однак замість того, щоб викрити суддю хабарника та притягнути до відповідальності слідчих та прокурорів, які незаконно закрили кримінальне провадження, генеральний прокурор фактично став на захист пшонківських методів розслідування, в якій панує кумівство та позапроцесуальний порядок прийняття рішень у кримінальному провадженні”, – наголосив Холодницький.

Він повідомив, що 29.07.2016 генеральним прокурором України скасовано постанову глави САП як заступника генпрокурора про скасування постанови про закриття кримінального провадження у вказаному провадженні.

“Тобто, виходить, на думку генерального прокурора України, такі дії судді-хабарника є законними і підстав для скасування постанови про закриття кримінального провадження НЕМАЄ”, – зазначив Холодницький.

“Особливо занепокоєння і стурбованість викликає той факт, що у своїй постанові про скасування постанови про скасування постанови про закриття кримінального провадження, що взагалі є новелою кримінального процесу, генеральний прокурор України зазначає, що він, начебто, розглянув 29.07.2016 матеріали кримінального провадження, яке фактично з генеральної прокуратури України більше місця назад було передано детективам НАБ України”, – вказав глава САП.

Ці дії Назар Холодницький назвав “ударом в спину від генерального прокурора України, який повинен бути взірцем у боротьбі з корупційною гідрою”.

Нагадаємо, сьогодні слідчі Генпрокуратури провели обшук в офісі детективів НАБУ, що було розцінено багатьма спостерігачами як “початок війни між двома правоохоронними відомствами”.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що таким чином ГПУ перевіряє інформацію Служби безпеки України про незаконне прослуховування телефону не причетної до кримінальної справи НАБУ фізичної особи.

Читайте також:
Найєм: Обшук в НАБУ – запрошення єдиного незалежного правоохоронного органу
до конформізму

Луценко закликає не перебільшувати “ступінь агресії” через “нормальний” обшук в НАБУ

НАБУ лякає Генпрокуратуру власним спецназом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна