Ердоган напряму підпорядкував собі армію і розпустив військові академії

 

Сухопутні, морські та військово-повітряні сили Туреччини віднині підпорядковані міністерству оборони країни (замість генштабу). Про це з посиланням на “Офіційний вісник” Туреччини повідомляє агенція Anadolu.

Окрім того, віднині президент і прем’єр-міністр Туреччині наділені повноваженнями отримувати інформацію безпосередньо від командувачів різних родів збройних сил і віддавати їм прямі накази.

“Обов’язки та повноваження генерального штабу залишаються без змін”, – йдеться у повідомленні.

Також сьогодні стало відомо, що майже 1400 військовослужбовців звільненні зі збройних сил Туреччини через підозру в причетності до спроби перевороту 15-16 липня.

“1389 військовослужбовців, яких підозрюють з у причетності до FETO (“терористична організація Фетхуллаха Гюлена”, яку турецька влада звинувачує у спробі перевороту) звільнені зі збройних сил Туреччини”, – йдеться в повідомленні Anadolu.

Агенція також повідомляє про те, що турецька влада ухвалила рішення про закриття військових академій та ліцеїв.

Окрім того, військова медична академія “Гюльхане” а також військові медичні госпіталі відтепер переходять під управління міністерства охорони здоров’я Туреччини.

Агенство Reuters відзначає, що інформація про зміни у керівництві турецької армії з’явилася через декілька годин після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган заявив про свої наміри забезпечити жорсткий контроль уряду над армією.

Як відомо, після придушення путчу Ердоган впровадив на 3 місяці надзвичайний стан, вдався до масових затримань політичних супротивників, зокрема в армії, звільнення опонентів з роботи, до згортання демократичних прав і свобод у країні.

Читайте також:
Українцям дали поради, як поводитися в Туреччині під час надзвичайного стану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна