Сервіс Google Maps декомунізував Крим, але вже попросив вибачення

 

Сервіс Google Maps декомунізував назви міст окупованого Росією Криму.

Так, Красноперекопськ в Google Maps перейменовано на Яни Капу, Красногвардійське – Курман, Кіровське – Іслям-Терек, Радянське – Ічкі, Куйбишеве – Албат.

Перейменування здіснено як в українській, так і в російські версіях.

Screenshot_12 Screenshot_13 Screenshot_14 Screenshot_15

Проте згодом в прес-службі Google заявили, що мають намір повернути на свої карти старі назви населених пунктів у Криму, пише meduza.

“Ми в курсі ситуації, що склалася і активно працюємо над тим, щоб повернути на російську версію Google Карт колишні назви”, – заявили в компанії.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада відповідно до закону про декомунізацію перейменувала 74 населені пункти на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також 75 населених пунктів і районів – в окупованому Росією Криму.

Зазначимо, що постанова щодо декомунізації Криму, набирає чинності з моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь під загальну юрисдикцію України.

Читайте також:
Рада декомунізувала ОРДЛО і Крим. Повний перелік нових назв

Замість Кіровограда – Кропивницький. Рада закінчила декомунізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна