В Одесі проходить активна фаза українсько-американських навчань “Сі бриз-2016”

 

 

Сьогодні, 25 липня, в південних областях України продовжилися комплексні командно-штабні міжнарожні навчання “Сі бриз-2016”.

До навчань, зокрема, залучені визначені сили і засоби Повітряних сил ЗС України у складі підрозділів тактичної авіації, зенітних ракетних, радіотехнічних та спеціальних військ.

Підрозділи ВПС відпрацьовуватимуть питання адекватного реагування на загрози з повітря на всіх можливих загрозливих напрямках.

В ході комплексних командно-штабних навчань екіпажі бойової авіації здійснюватимуть авіаційну підтримку дій підрозділів інших видів Збройних сил України. Бойові обслуги зенітних ракетних і радіотехнічних військ виконуватимуть комплекс практичних заходів щодо прикриття з повітря важливих об’єктів держави та інші завдання.

На відміну від кількох попередніх навчань серії “Морський бриз”, під час яких учасники водолазного компоненту відпрацьовували проведення інженерних робіт під водою, цього року військові водолази з кількох країн зосередили свою роботу на пошуку, огляді та знешкодженні підводних вибухонебезпечних предметів.

За легендою навчань, в зоні кризової ситуації на певній ділянці моря було помічено ворога та існує висока ймовірність мінування водних шляхів. У зв’язку з цим була створена міжнародна група водолазів, до складу якої увійшли військовослужбовці аварійно-рятувального загону ВМС ЗС України, військово-морських сил США, Великої Британії та Румунії. Завдання групи — виявити, дослідити й ідентифікувати вибухонебезпечні предмети та за рішенням вищого командування, ліквідувати їх чи здійснити буксирування на безпечну відстань.

Як повідомив заступник керівника водолазного компоненту українсько-американського навчання “Сі бриз-2016” капітан 2-го рангу Вадим Дехта, для проведення водолазних тренувань в акваторії Одеського морського торгового порту було завчасно розгорнуто спеціальний водолазний полігон, а для імітації підводної міни військовослужбовці обладнали та застосували схожу за габаритними параметрами звичайну металеву бочку.

Також учасники водолазного компоненту цього року вперше в рамках українсько-американського навчання “Сі бриз-2016” почали застосовувати новітнє підводне обладнання для виявлення та ідентифікації вибухонебезпечних предметів — підводні керовані роботи, антимагнітне спорядження водолазів, локатор бокового огляду, мобільну барокамеру та інше.

Читайте також:
В Одесі урочисто відкрили активну фазу навчань “Сі бриз” із двома кораблями США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна