Російські легкоатлети програли арбітражний суд за право поїхати на Олімпіаду

 

Спортивний арбітраж (CAS) не задовольнив позов Олімпійського комітету Росії до Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, передає “Інтерфакс”. Таким чином, російські легкоатлети остаточно втратили право брати участь в Іграх в Ріо.

Як відомо, 3 липня Олімпійський комітет Росії і 68 російських легкоатлетів подали позов до CAS. Російська сторона наполягає на скасуванні сформульованих IAAФ критеріїв перевірки легкоатлетів, в числі яких вимога до спортсмена проживати за кордоном.

Російські легкоатлети були відсторонені від участі в міжнародних турнірах через дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики, накладеної ІААФ у листопаді 2015 року після доповіді й рекомендації незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства.

21 червня Міжнародний олімпійський комітет підтвердив рішення ІААФ щодо недопуску збірної Росії з легкої атлетики на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться в серпні. Після цього росіяни чекали рішення Спортивного арбітражу.

Раніше в індивідуальному порядку при розгляді 136 заявок з усіх росіян допуск до стартів отримала тільки стрибунка в довжину Дарина Клішина.
Дозвіл також видали бігунці Юлії Степанової – інформатору ВАДА та одній із героїнь фільмів німецького телеканалу ARD про допінг у російському спорті.
Після відбуття дискваліфікації Степанову рекомендували допустити до Олімпіади як нейтрального атлета під прапором МОК.

Нагадаємо, 18 липня незалежна комісія ВАДА опублікувала доповідь про державну підтримку допінгової програми в Росії під час, до і після Олімпіади 2014 року в Сочі. З’ясовано значну роль виконавчої влади і ФСБ у прикритті й фальсифікації вживання допінгу російськими атлетами.

Після цього Всесвітнє антидопінгове агентство рекомендувало МОК повністю усунути російських спортсменів від Ігор у Ріо. Виконком МОК взяв відстрочку на тиждень, в тому числі для того, щоб дочекатися рішення CAS.

Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро пройдуть із 5 по 21 серпня.

Читайте також:
МОК відклав рішення щодо Росії на Іграх в Ріо, але застосував низку інших жорстких санкцій

Представництво України на Олімпіаді-2016 – найменше за весь час літніх Ігор. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна