МОК підтвердив, що на Олімпіаді-2016 не буде легкоатлетичної збірної Росії

 

Міжнародний олімпійський комітет підтвердив рішення Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) щодо недопуску збірної Росії з легкої атлетики на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться в серпні.

На зустрічі МОК з керівниками провідних міжнародних спортивних федерацій у рамках Олімпійського саміту організації висловили повагу до рішення ІААФ не допускати до участі в Іграх 2016 року російську легкоатлетичну команду, повідомляє “Спорт-Експрес”. Однак було підкреслено: саміт не може приймати остаточне рішення щодо цього.

Перед цим 17 червня рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій залишила чинною  дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) накладену в листопаді 2015 року за численні випадки вживання допінгу російськими спортсменами.

Як зазначив глава ІААФ Себастьян Кое, ВФЛА, хоча і зробила значні кроки щодо боротьби з допінгом, не виконала ряд критеріїв, на основі яких приймалося рішення про відновлення членства. Як наслідок всі російські легкоатлети відсторонені від міжнародних змагань, в тому числі від Олімпіади.
Винятком можуть бути лише ті росіяни, які не були ніяк не причетні до російської антидопінгової системі і здавали свої допінг-проби за кордоном. Вони можуть виступити на Іграх під прапором МОК.

Читайте також:
Міжнародна федерація винесла Україні попередження через допінг у легкій атлетиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна