До кінця року всіх причетних до розстрілів на Майдані заочно засудять, – Луценко

 

До кінця 2016 буде засуджено всіх осіб, чию причетність до розстрілів людей на Майдані встановлено і які переховуються за межами України або в Криму. Про це під час пре-конференції в Тернополі повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, інформує УНІАН.

Він пояснив, що заочно засуджувати підозрюваних суди отримали право завдяки закону, який дає такі повноваження щодо обвинувачених, які понад 6 місяців переховуються від правосуддя.

“Тепер усі «беркути», яких ми знаємо і які перебувають на території Росії або Криму, вже цього року будуть заочно засуджені в одному з судів столиці. Скажете, заочне засудження, що тут такого? Але засудження за статтею 115 – вбивство. Він не зможе більше пересуватися світом. Не думаю, щоб хтось пропустив таку людину через кордон. І доведеться їм відпочивати лише на озері Байкал, бажано під льодом”, – сказав Луценко.

За його словами, доказову базу для цього готують слідчі та прокурори департаменту спеціальних розслідувань ГПУ під керівництвом Сергія Горбатюка.

“Там ведеться дуже серйозна робота. Я запитав у Горбатюка, що треба. Він приніс перелік комп’ютерної техніки на 1,5 мільйона. Купили йому добрі люди техніку і навіть програму, яка може ідентифікувати обличчя на відео. Робота проводиться титанічна. Наслідком є те, що триває суд присяжних над затриманими, обвинуваченими у розстрілах на Майдані”, – зазначив генпрокурор.

Новопризначений прокурор Тернопільщини В’ячеслав Перч, який до призначення працював у ГПУ і був начальником управління процесуального керівництва, що здійснювало нагляд за розслідуванням справи по Майдану, додав:

“Ми зібрали всі можливі відеозаписи і відновили події. Визначили послідовність дій всіх учасників, визначили роль кожного. Були лише проблеми з ідентифікацією, адже всі вони були в масках”, – зауважив Перч.

Читайте також:
Генпрокуратура знайшла снайперську гвинтівку, з якої “чорні беркути” стріляли в Майдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна