Генпрокуратура знайшла снайперську гвинтівку, з якої “чорні беркути” стріляли в Майдан

 

Представники департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури у четвер, 14 липня, знайшли залишки снайперської гвинтівки, з якої бійці “Беркуту” стріляли в активістів Майдану біля Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу). Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав генпрокурор Юрій Луценко.

“Сьогодні силами Департаменту спецрозслідувань ГПУ пройшли обшуки у причетних до вивезення з Києва після кривавих розстрілів “чорної сотні” “Беркута” і подальшого знищення їхньої зброї. Знайдені в озері елементи снайперської гвинтівки (яку вся країна бачила в руках убивці під Жовтневим палацом) і автоматів стане черговим доказом на судовому процесі”, – написав Луценко.

У свою чергу народний депутат від БПП Володимир Ар’єв додав, що залишки зброї були знайдені в одному зі ставків у Голосіївському районі Києва.

“Самих “чорних беркутят” на прохання кривавого міністра МВС Захарченка вивели з революційного Києва ті, хто заховав ці засоби вбивства в ставу одного з парків Голосієвського району”, – написав депутат, близький до Юрія Луценка.

За його словами, відомі імена тих, хто вивозив бійців “Беркута” і ховав зброю, однак їх наразі не називаються в інтересах слідства.

“Але коли їх оприлюднять, це буде великим і неприємним сюрпризом”, – запевнив Ар’єв.

Нагадаємо, в лютому цього року СБУ і Генпрокуратура знайшли й показали залишки зброї, з якої розстрілювали Майдан.

Читайте також:
Прокуратура оприлюднила докази вбивства активістів Євромайдану зі зброї екс-беркутівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна