У лікарні помер росіянин з “Азова” – нападник на інкасаторів, який недавно отримав паспорт України

 

Помер ще один член бандформування, яке здійснювало напади на інкасаторські машини на Запоріжжі. Про це в суботу, 16 липня, ввечері повідомила в соцмережі речник СБУ Олена Гітлянська.

“Щойно стало відомо, що у лікарні від отриманих поранень помер один із членів бандформування, яке здійснювало напади на інкасаторські машини на Запоріжжі. Він був громадянином РФ й лише нещодавно набув українське громадянство”, – написала речниця Служби безпеки України.

“Загиблий міг би дати цінні покази, але у слідства залишаються двоє інших – які вже почали розповідати про свої злочини”, – зазначила Гітлянська.

Вона підкреслила, що голова СБУ Василь Грицак дав доручення не припиняти пошуки, поки всі члени бандформування не будуть затримані. Отже, тривають активні оперативно-розшукові заходи.

Як повідомлялося, 15 липня в Запорізькій області на трасі Орехів-Пологи було знешкоджено організоване угруповання, члени якого здійснювали розбійні напади на банківські відділення та інкасаторські машини. Перед тим вони розстріляли інкасаторський автомобіль “Ощадбанку”. Серед чотирьох затриманих зловмисників троє виявилися бійцями Нацгвардії з полку “Азов”.

Під час затримання загинув один член банди – громадянин Латвії. Затримали, за словами Грицака, зокрема одного росіянина й одного екс-громадянина Росії, який нещодавно отримав паспорт України. Саме він сьогодні помер у лікарні.

Під час обшуків за місцем тимчасової дислокації підрозділу Нацгвардії “Азов” правоохоронці вилучили речові докази, які свідчать про здійснення інших розбійних нападів.
Слідчі досліджують виявлені матеріали. За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 257 КК – “бандитизм”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна