Луценко пояснив, чому досі немає підозри Онищенку

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає “неякісним” текст повідомлення про підозру депутатові Олександру Онищенку, підготовлений антикорупційними органами. Про це він повідомив “Українським новинам”.

На запитання, коли буде повідомлено про підозру Онищенкові, Луценко відповів: “Коли НАБУ зробить [повідомлення про підозру] якісним”.

Генпрокурор уточнив, що закликав Національне антикорупційне бюро виправити ситуацію.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган уточнила “Українській правді”, що текст підозри віддали НАБУ для доопрацювання – і юристи переписують його для повної відповідності вимогам.

Читайте також:
Онищенко в Москві намагається через Кобзона налагодити зв’язки з Путіним, – ЗМІ

Як відомо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Олександра Онищенка (група “Воля народу”), якого обвинувачують у махінаціях із продажем газу “Укргазвидобування”.

Після ухвалення такого рішення парламенту Онищенко залишився за кордоном. Без підозри він не оголошений у розшук і не може бути затриманий.

Повідомлення про підозру Онищенку Луценку передали Спеціалізована антикорупційна прокуратура й НАБУ.

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії “Укргазвидобування”, який отримували за угодою про спільну діяльність.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.
Згідно з поданням, угоди на спільний видобуток газу разом із державною “Укргазвидобування” були оформлені компаніями ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ Фірма “Хас” та ТОВ “Карпатнадраінвест”, у яких Онищенко має частку.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна