Доба в АТО: один загиблий, 41 обстріл. Розвідка повідомляє про суттєві втрати бойовиків

 

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 12 липня, внаслідок бойових дій загинув один український військовий, четверо отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він також оприлюднив дані розвідки, згідно з якими 12 липня з боку бойовиків загинули шість та зазнали поранень п’ять військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу ЗС РФ, а також 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК.

За інформацією ГУР МОУ, найбільших втрат зазнав 11 омсп з Макіївки, підрозділи якого продовжують активно обстрілювати сили АТО та проводити диверсійно-розвідувальні дії в районі Авдіївки. Серед загиблих військовослужбовців полку – навідник-оператор Малютін Федір Миколайович (29.08.1989 р.н., мешканець Макіївки) та кулеметник Горєвой Віталій Олексійович (29.06.1996 р.н.).

Як повідомив прес-центр штабу АТО, за минулу добу зафіксовано 41 випадок відкриття вогню з боку незаконних збройних формувань, з них 19 – на Донецькому, 18 – на Маріупольському та 4 – на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку супротивник із 122-мм артилерії бив по позиціях ЗСУ у Миколаївці Другій, а 120-мм міномети застосував у Зайцевому, Авдіївці, Семигір’ї, Новоселівці та Новоселівці Другій.
По Новгородському та н.п. Дача окупанти стріляли з 82-мм мінометів. Крім цього, під вогнем 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опинилися українські воїни в Авдіївці.

На Маріупольському напрямку із заборонених Мінськими угодами 122-мм артилерії та 120-мм мінометів ворог обстріляв українських воїнів у Красногорівці. Міномети калібру 82 мм використав у Гнутовому, а великокаліберні кулемети – проти захисників Широкиного. Також по наших опорних пунктах у Мар’їнці вели вогонь ворожі снайпери.

На Луганщині позиції ЗС України в районі Станиці Луганської противник обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Кримського вів несистематизований хаотичний вогонь.

За даними розвідки, зафіксовано безпілотні літальні апарати противника у районі н.п. Зайцеве та вихід диверсійно-розвідувальних груп біля н.п. Луганське, Зайцеве, Майорськ (Слов’янський напрямок); Авдіївка, Опитне, Спартак, Піски, шахта “Бутівка”, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); Докучаєвськ, Новотроїцьке (Волноваський напрямок).

Зафіксовано також постачання з території РФ озброєння та військової техніки, паливно-мастильних матеріалів та матеріально-технічних засобів до наступних населених пунктів:
Ровеньки – шість цистерн з паливно-мастильними матеріалами (300 тонн), шість паливозаправників та чотири вагони із запасними частинами до озброєння та військової техніки;
Луганськ (територія нафтобази, вул. Руднєва 60) – 20 паливозаправників з паливно-мастильними матеріалами.

Нагадаємо, напередодні йшлося про 56 обстрілів, двох загиблих, чотирьох поранених військових ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна