НАБУ провело обшуки в будівлі з офісом Мартиненка

 

Працівники Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в будівлі в Києві, де міститься офіс екс-нардепа від фракції “Народний фронт” Миколи Мартиненка. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомила речник НАБУ Дар’я Манжура.

“Наразі детективи НАБУ здійснюють слідчі дії, санкціоновані судом, а саме общук в офісному приміщенні за адресою: пров. Рильського, 6 на 4-му поверсі. Слідчі дії відбуваються в рамках досудового розслідування провадження за фактом привласнення коштів державних підприємств в особливо великих розмірах. Метою обшуку є виявлення і вилучення документів та печаток резидентів та нерезидентів, які можуть бути причетними до кримінального правопорушення”, – сказала Манжура невдовзі після 21:00.

При цьому речниця не дала чіткої відповіді, чи проводяться обшуки саме в офісі колишнього депутата Миколи Мартиненка.

“Наразі ми не маємо інформації, чи проводиться обшук безпосередньо в офісі Мартиненка. Слідчі дії ще тривають”, – сказала вона.

Водночас адвокат Мартиненка Ігор Черезов в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив, що в ухвалі суду на обшук у згаданому приміщенні не фігурує прізвище Мартиненка.

“Я зараз перебуваю в цьому бізнес-центрі, але я б не говорив, що проводиться обшук в офісі у Мартиненка. Мене як адвоката в офіс не допускали, хоча повноваження на присутність на обшук у мене були. Я потрапив до приміщення завдяки журналістам одного з телеканалів. Через три години мені пред’явили ухвалу суду. Виходячи з неї, я не можу сказати, що обшук проводиться у Мартиненка, тому що в ухвалі суду прізвища Мартиненка не вказано. Обшук проводиться на четвертому поверсі цього будинку”, – наголосив адвокат.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник зазначав, що кримінальне провадження стосовно Мартиненка складається з декількох сотень томів, наразі вони на стадії прийняття остаточних рішень.

Микола Мартиненко – відомий підприємець у галузі енергетики, народний депутат України останніх чотирьох скликань (із 1998 року). У нинішній ВР був одним із чільних членів команди Арсенія Яценюка та “Народного фронту”, поки після корупційного скандалу та відкриття розслідування НАБУ взимку 2015 року склав депутатський мандат.

Читайте також:
Мартиненка вперше допитало Національне антикорупційне бюро України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна