Порошенко зустрівся зі звільненим з полону полковником Без’язиковим

 

Президент України Петро Порошенко в середу, 6 липня, зустрівся з полковником ЗСУ Іваном Без’язиковим, якого напередодні було звільнено з полону бойовиків, та його дружиною Маргаритою.

Привітавши військовослужбовця з поверненням додому, президент наголосив, що звільнення українських громадян із полону бойовиків – одне з головних завдань на сьогодні.

“Ми будемо боротися за повернення кожного українця. Незалежно від того, полковник це, рядовий, волонтер чи цивільний”, – цитує главу держави його прес-служба.

За словами Порошенка, він щодня заслуховує доповіді голови і представників СБУ, а також уповноваженого президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко щодо ситуації з громадянами, які перебувають у полоні на окупованих територіях та в Росії.

Президент розповів, що операція зі звільнення Без’язикова з полону була непростою, адже Росія блокує процес обміну. Він нагадав, що процес обміну 25-ти українських заручників на 50 бойовиків був заблокований у Мінську.

Полковник Без’язиков, у свою чергу, розповів про те, як потрапив у полон майже два роки тому та про умови, в яких його утримували бойовики.

“Дуже важко переосмислити те, що відбулося. Дуже важкий і довгий шлях мені довелося пройти”, – сказав полковник, подякувавши всім, хто долучився до його звільнення.

Іван Без'язиков. Фото прес-служби президента

Іван Без’язиков. Фото прес-служби президента

Як писала Новинарня, мешканець Житомирщини Іван Без’язиков перебував у полоні з 2014 року.

У серпні 2014 року його разом з іще двома офіцерами схопили бойовики при спробі забрати тіла українських військових, загиблих у бою з росіянами та від ударів “Градів” під Степанівкою на Донеччині.

Читайте також:
В Мінську обговорили “націоналізацію” в “ДНР”
та погіршення ситуації зі звільненням заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна