В Мінську обговорили “націоналізацію” в “ДНР” та погіршення ситуації зі звільненням заручників

 

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі провела засідання в Мінську. Про це повідомляє прес-секретар прес-секретар екс-президента України, представника України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніда Кучми Дарка Оліфер у “Фейсбуці“.

Як розповіла Оліфер,  роботу підгрупа з економічних питань почала з вимоги дати роз’яснення щодо т.зв. “закону про націоналізацію” майна України в ОРДО, інформація про який з’явилася в деяких медіа.

Представник України підкреслив: такі дії ми розглядаємо як повний демонтаж Мінських угод. Під час дискусії представники ОБСЄ і Росії погодилися з тим, що подібні дії є незаконними і суперечать духу Мінських домовленостей. Після цього представник ОРДО повідомив, що інформація про т.зв. “націоналізацію” не відповідає дійсності.

Оліфер також повідомила, що на засіданні обговорювалися питання звільнення заручників.
Так, з її слів, за минулий тиждень були отримані тривожні сигнали про погіршення ситуації зі звільненням людей.

 “До сімей надходить інформація про те, що їх рідних перевели з будівлі Донецького СБУ в приміщення СІЗО. Україна вимагає від представників ОРДЛО надати інформацію про місцезнаходження наших громадян”, – повідомила Оліфер.

Раніше українська сторона запропонувала провести “день сім’ї“, щоб родичі з обох сторін змогли провідати своїх близьких, але, як повідомила прес-секретар, щодо цієї ініціативи відповіді не було.

Складно проходить і робота політичної підгрупи.

З ініціативи української сторони на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка запланована на 13 липня, учасники засідання повинні обговорити створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.

Читайте також:
У Мінську домовилися про відведення озброєння з трьох районів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна