На Троєщині встановлюють пам’ятник Воїну-добровольцю російсько-української війни

 

У Деснянському районі Києва в неділю, 10 липня, відкриють пам’ятник Воїну-добровольцю. Відповідне рішення ухвалено сьогодні, 7 липня, на засіданні Київської міської ради.

Монумент постане на Троєщині, на проспекті Володимира Маяковського, 2-2-А.

Як інформує прес-служба Київради, пам’ятник висотою 205 см виготовлено із бронзи.

“Сама ідея скульптури дуже глибока, вона концентрує всі ті цінності, за які зараз бореться Україна, відповідаючи на виклики і погрози процвітання та незалежності. Скульптурою добровольцям російсько-української війни ми хочемо передати збірний образ українського незламного захисника, патріота, який усім своїм виглядом демонструє, що готовий до боротьби”, — розповів ініціатор постанови, депутат Київради Петро Кузик.

Проект пам’ятника пройшов громадські обговорення і повністю підтриманий жителями Деснянського району. На створення скульптури не залучались кошти з міського бюджету, лише меценатські.

Читайте також:
Кіборг “Абрикос” став прототипом пам’ятника героям АТО в Кривому Розі

У Києві відкрили меморіальну дошку на честь журналіста з батальйону ОУН – героя АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна