У Києві відкрили меморіальну дошку на честь журналіста з батальйону ОУН – героя АТО

 

Уранці 21 травня в Києві, на вул. Івана Мазепи, 6, відкрили меморіальну дошку на честь героя АТО, бійця ОУН в Збройних силах України, журналіста Василя Кіндрацького.

Випускник факультету журналістики Львівського держуніверситету 1989 року, Василь Кіндрацький працював редактором часопису “Вісник Розділля” (Львівська область), наприкінці 90-х займався підприємницькою діяльністю, з 2005-го по 2010 рік очолював Миколаївську райдержадміністрацію На Львівщині. Був заступником голови Львівської крайової організації Народного руху України.
З перших днів Революції Гідності Кіндрацький перебував на Майдані, звідти у складі добровольчого батальйону ОУН пішов із зброєю в руках захищати незалежність та соборність України від російської агресії. Позивний “Кіндрат” був заступником командира батальйону ОУН, який згодом за сприяння Василя влився до лав ЗСУ.

Тривалий час Кіндрацький разом із побратимами тримав оборону біля села Піски.
У травні 2015 року Василь перебував на позиціях першої роти першого батальйону 93-ї бригади Збройних сил України у селі Водяному, що біля Донецького аеропорту. 25 травня, ризикуючи життям, націоналіст піднявся на вежу напівзруйнованої шахти і встановив там державний прапор та прапор ОУН.
28 травня пострілом з російського танка Т-72 Василя Кіндрацького було смертельно поранено.

Легендарного Кіндрата поховали 30 травня 2015 року у Львові на Личаківському кладовищі, на полі почесних поховань № 76.

Василь Кіндрацький нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та громадським орденом “Народний герой України”.

У перші роковини з дня його загибелі побратими Василя Кіндрацького увічнили пам’ять героя АТО, встановивши пам’ятну дошку на будинку Фундації імені Олега Ольжича.
У березні ц.р. меморіальну дошку встановили в рідному селі Василя – Струпкові Коломийського району Івано-Франівської області – на фасаді місцевої школи.

У церемонії урочистого відкриття пам’ятної таблиці на честь Василя Кіндрацького в Києві взяли участь бойові побратими героя, політичні та громадські діячі, представники ОУН з різних областей України.

Читайте також:
Кіборг “Абрикос” став прототипом пам’ятника героям АТО в Кривому Розі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна