Кіборг “Абрикос” став прототипом пам’ятника героям АТО в Кривому Розі

 

У Кривому Розі за позабюджетні кошти встановлять пам’ятник учасникам АТО, повідомили у прес-службі міської ради за підсумками зустрічі керівництва міста з ініціативною групою.

За повідомленням міськради, з ініціативою відкрити у Кривому Розі пам’ятник воїнам АТО виступили місцеві мешканці та громадські активісти – демобілізовані бійці, родичі загиблих військових, волонтери.

Ескіз пам’ятника створив криворізький скульптор Володимир Токар, за чиїм проектом зведено пам’ятник воїнам-“афганцям” у Жовтневому районі міста.

Як інформує “Перший криворізький”, новий монумент буде встановлено в Тернівському районі міста.

“Час нині такий, що ми не завжди встигаємо спілкуватись, деяких наших бойових побратимів уже немає з нами… І потрібне таке місце, куди можна було б прийти й поговорити з тими, з ким не договорив, але чия душа, чия сила і мужність є для всіх нас прикладом”, – сказав Анатолій Третяк, волонтер ікерівник громадської організації “Тернівський рух «Патріот»”.

Прототипом центральної фігури скульптурної композиції скульптор обрав реального бійця: ним став Євген Абросимов із позивним “Абрикос” – мінометник-“кіборг”, який боронив Донецький аеропорт.

“Ми воювали за те, щоб у нашій країні і наших містах був мир, безпека, спокій. Це був наш військовий обов’язок, це і є справжній патріотизм”, – сказав Євген Абросимов на зустрічі в міськраді.

Читайте також:
Вандали в Маріуполі сплюндрували мурал, подарований полком “Азов”. ФОТО

Роковини “кіборгів”. У музеї WW2 триває виставка “Аеропорт… Пекельна смуга”

Україна вшановує “кіборгів” ДАП. Президент роздав нагороди. А “правосеків” забув?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна