Луценко призначив керівником столичної прокуратури екс-заступника Шокіна

У середу, 6 липня, Генерального прокурора України призначила керівником столичної прокуратури  Романа Говду.  Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Представляючи новопризначеного очільника столичної прокуратури, Юрій Луценко звернув увагу на критичний рівень злочинності у столиці та наголосив на важливості скоординувати зусилля усіх силових структур щодо його зниження.

Генеральний прокурор України також зазначив, що серед першочергових завдань органів столичної прокуратури є проведення ретельного перегляду усіх існуючих і закритих кримінальних проваджень, які стосуються діяльності попередньої міської влади.

“У “київському водосховищі” водиться “велика риба” і у цьому сховищі, у прямому сенсі, було поховано багато справ і не тільки щодо “космічної команди”, – сказав Юрій Луценко.

Генеральний прокурор України також поставив завдання перевірити діяльність всіх комунальних підприємств міста. “Ті, хто пограбували столицю на мільярди, мають бути покарані, незалежно від того, де вони перебувають”, – наголосив він.

Під час свого виступу Юрій Луценко також нагадав про початок перевірки прокурорів на доброчесність. “Я захищатиму кожного чесного прокурора, але не тих, хто хоче займатися тут бізнесом чи має незадеклароване майно. Такі прокурори мають звільнити місце для тих, хто не має таких зауважень”, – наголосив Генеральний прокурор України.

Як відомо, 14 вересня 2015 р. Роман Говда був призначений заступником генерального прокурора Віктора Шокіна. Після призначення новим генпрокурором Луценка, подав у відставку.

Читайте також:
Луценко розповів, що в прокурорів насправді високі зарплати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.