Генпрокуратура повідомила про підозру двом добровольцям “Айдару”

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону “Айдар” у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями Кримінального кодексу “бандитизм”, “розбій”, “незаконне заволодіння транспортним засобом”, “незаконне позбавлення волі або викрадення людини” та ін.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури не вказує на час скоєння правопорушень на особи зловмисників.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані добровольці вступили до 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», у зв’язку із чим отримали особисту вогнепальну зброю, – ідеться в повідомленні ГПУ. – Будучи військовослужбовцями військової частини (24 батальйон територіальної оборони «Айдар»), вони зобов’язані під час проходження військової служби дотримуватись Конституції України, законів України, Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, (…), Дисциплінарного статуту (…), інших нормативно-правових актів, а також належно виконувати визначені ними службові обов’язки. Однак в порушення зазначених вимог, у співучасті з військовослужбовцями 24 батальйону територіальної оборони «Айдар», вчинили ряд тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень”.

Зокрема, вказані особи підозрюються в організації озброєної банди з метою нападу на окремих осіб; у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбої), поєднаному з проникненням у житло, вчиненому організованою групою; у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, організованою групою осіб, поєднаному з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілого; у незаконному викраденні більше ніж двох осіб, способом небезпечним для життя та здоров’я потерпілих, вчиненому із застосуванням зброї, організованою групою; у незаконному заволодінні паспортами та іншим важливими особистими документами вчиненому організованою групою.
“Тобто у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357 КК України”, – підкреслюють у ГПУ.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Читайте також:
Під Авдіївкою загинули двоє “дідів” батальйону “Айдар”

У Луцьку поховали “айдарівця”, який два роки тому загинув на Луганщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна