Затриманий головний санлікар України пропонував підлеглим схему “дерибану” на відкритій нараді

 

Головний санітарний лікар України Святослав Протас причетний до розкрадання кількох мільйонів гривень. Про це заявив на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, посилаючись на дані Національного антикорупційного бюро.

“Ця схема носила характер використання державних коштів, перекидання їх на місцеві рівні (у вигляді премій, як зазначив пізніше голова НАБУ. – “Н”), там відмивка, і повернення частини в центр. Така нехитра схема. Зараз розглядався епізод передачі конкретних грошей, близько 400 тис. грн., але якщо взяти сукупну систему епізодів, яка документувалася і ми її бачили, це кілька мільйонів”, – сказав Аваков.

Він повідомив, що НАБУ і поліція затримали Святослава Протаса на хабарі в його робочому кабінеті. Разом із головним санлікарем був затриманий начальник департаменту санітарної служби Олександр Чепурний.

“Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані”, – зазначив Аваков.

Він обурився з приводу того, що Протас запропонував підлеглим реалізовувати злочинну схему розкрадання державних коштів на загальній нараді.

“Пан Протас діяв дуже цинічно. Він запросив до себе в кабінет усіх керівників санітарних лікарів країни, запропонував їм схему розкрадання, сказав, які правила, як розплачуватися. І всі погодилися, лише одна жінка висловилася проти”, – розповів Арсен Аваков.

За словами глави МВС, “за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів”.

Наразі головний санлікар затриманий, йому буде обрано запобіжний захід у суді.

Читайте також:
Затриманому на кордоні топ-менеджеру Курченка інкримінують три статті ККУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна