У Львівській міськраді знову гаряче. Активістам та журналістам вдалось пронести зброю. ВІДЕО

 

У Львівській міській раді під час пленарного засідання відбулись сутички між представниками ЛКП “Муніципальна варта” та активістами організації “Соціальний захист населення та учасників АТО”, повідомляє “Львівський портал“.

Так, бійці АТО та інші представники організації на чолі із координатором Лесею Турашвілі намагалися потрапити у сесійний зал, де від сьогодні почали діяти нові правила для громадян. “Муніципали” не впустили до зали активістів, після чого сталася сутичка між правоохоронцями та Лесею Турашвілі.

Згодом колона з активістів пішла до кабінету, де засідали представники фракцій. У приміщенні конфлікт продовжився, а згодом у коридорі  ледь не переріс у бійку між депутатом Григорієм Козловським та Лесею Турашвілі.

У кінці кінців представницю організації допустили і вона повідомила, що Львівська ОДА збирається виділити учасникам та сім’ям АТО непристосовані для життя земельні ділянки. Відтак активісти вимагають від міської ради долучитися до вирішення земельної проблеми.

“Ці земельні ділянки, які шукає ОДА, не годяться. Земельна ділянка так далеко, що там немає комунікацій. Ми всі прекрасно розуміємо, що використання цієї землі цільово може бути за 15 років. Ми хочемо дізнатись про термін, коли буде це питання вирішуватися”, – повідомила вона.

За словами активістки, на черзі за земельною ділянкою вже є більше 6 000 заявок.

Як повідомляє “Дивись. Info“, журналісти та активісти понесли на сесію ради зброю.

Так, один з активістів Олег Радик продемонстрував ніж, який він зумів пронести через дві рамки металодетектора. Журналіст Микола Савельєв продемонстрував пістолет, з яким теж спокійно пройшов до сесійної зали. Олег Радик та Микола Савельєв кажуть, що хотіли в такий спосіб продемонструвати неефективність системи безпеки, яка діє в мерії.

“Всі ці заходи безпеки є лише даремним витрачанням коштів і нічого не дають”, – заявили журналісти та активісти.

Читайте також:
Мітингарі у львівській ратуші розійшлися, до лікарів звернулися двоє

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна