Мітингарі у львівській ратуші розійшлися, до лікарів звернулися двоє

 

Через сутички у Львівській міськраді до медиків по допомогу звернулося двоє осіб. Про це журналістам повідомили медики зі “швидкої”, які чергували біля Ратуші.

За їх словами, звернулися люди з розбитим носом та ушкодженим плечем.

Водночас ZIK повідомляє, що під час сутичок постраждало двоє нацгвардійців.

Нагадаємо, сьогодні зранку Львівську міську раду оточили посилені кордони Нацгвардії. Вони не пропускали активістів на сесію, де мало розглядатися питання про відповідальність місцевої влади за екологічну катастрофу на Грибовицькому сміттєзвалищі.
Мітингарі почали проривати кордони правоохоронців на вході у Ратушу. Мер Андрій Садовий залишив приміщення.
В сесійній залі зчинилася бійка, проти активістів застосували сльозогінний газ. Внаслідок цього сесію закрили, не розглянувши жодного питання.

Оочільник фракції ВО “Свобода” у міськраді Маркіян Лопачак, коментуючи сьогоднішні події у Ратуші, заявив: “Тільки у стінах міської ради перебувало близько 500 спецпризначенців і нацгвардійців, у подвір’ї міської ради – десятки озброєних людей. Спочатку депутати хотіли запитати у міського голову, що взагалі відбувається, можливо, ми чогось не знаємо. Спочатку мер хоче оголосити надзвичайний стан у Львові, потім він блокує силовиками міськраду. Натомість на сесію він так і не з’явився. Він панічно боявся звітувати по Грибовицькому сміттєзвалищі. Напевне, знає про те, про що не хоче говорити громаді, але така поведінка Садового”.

Читайте також:
Пожежу на сміттєзвалищі біля Львова ліквідували, але лишилася задимленість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна