На Донеччині відновлює мовлення обласна українська радіостанція

 

Обласне радіо в Донецькій області не працювало більше двох років, з тих пір, як його потужності були захоплені бойовиками. Через ряд проблем до теперішнього часу відновити мовлення не вдавалося, проте зараз спільними зусиллями Державного комітету телебачення і радіомовлення, Міністерства інформаційної політики та Національної телекомпанії України вдалось довести справу до кінця.
Як повідомили Новинарні в Держтелерадіо, регіональна філія Національної телекомпанії України 1 липня запускає радіостанцію “Голос Донбасу”.

“Головне, що нарешті ми маємо можливість відновити радіомовлення. Так, не всі перешкоди подолані, відразу вийти на повноцінне FM-мовлення не вдається, і ми змушені починати на ультракоротких хвилях. Упевнений, що вже найближчим часом вся область зможе почути позивні “Голосу Донбасу” і в FM-діапазоні”, – розповів виконавчий директор Донецької філії НТКУ Віктор Підлісний.

Радіостанція “Голос Донбасу” працюватиме в ефірі цілодобово. На її хвилях можна буде почути свіжі новини, інформаційно-аналітичні програми, бесіди з цікавими людьми, музичні програми і тому подібне. Гостем студії вранці 1 липня стане голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Ми будемо робити радіо, корисне для людей всього Донбасу. Наш пріоритет – конструктивний позитивізм”, – наголосив Віктор Підлісний.

Слухати оновлене обласне радіо можна буде на частоті 67,34 МГц, а також на сайті www.dotb.dn.ua.

Раніше відновила телевізійне мовлення обласне телебачення (тепер Донецька філія НТКУ). З 27 лютого 2015 року в ефірі Донецької області працює телеканал “До ТеБе”.

Читайте також:
Інформаційна карта Донбасу: знищити монополію “ДНР” на правду

В окупованому Криму заговорило україномовне радіо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна