У день народження Шухевича “добровольці” Коханівського почнуть демонтувати Щорса

 

У четвер, 30 червня, активісти “Добровольчого руху ОУН” збираються демонтувати пам’ятник Миколі Щорсу на бульварі Шевченка. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив очільник “Руху…” Микола Коханівський.

“30 червня 2016 – день народження генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. “Добровольчий рух ОУН” відзначить цей день прямою націозахисною дією. Ми демонтуємо пам’ятник більшовику Миколі Щорсу”, – попередив Коханівський, процитувавши прес-службу “Добровльчого руху…”

“Цей “красний командір” активно боровся з УНР, тому, відповідно до закону про декомунізацію, мусить бути демонтований. Але київська внутрішньо-окупаційна влада на чолі з Кличком не поспішає демонтувати цього ідола. Отже: це зробимо ми, і нам потрібна підтримка, щоби відновити історичну справедливість”, – зазначив екс-комбат “Батальйону ОУН”.

Він запрошує всіх симпатиків декомунізації 30 червня о 19:00 на перетин вулиць Симона Петлюри та Тараса Шевченка, де розташований пам’ятник Щорсу.

Як відомо, в березні в департаменті містобудування та архітектури КМДА заявили, що комуністичні пам’ятники, які представляють художню цінність, зносити не будуть. До їх числа віднесли й пам’ятник Щорсу в Києві.

Водночас голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявляв, що, відповідно до закону про декомунізацію, такі монументи в будь-якому разі мають бути демонтовані, а обговорюватися може лише місце їх зберігання.
У зв’язку з цим В’ятрович в інтерв’юНовинарні ініціював зустріч із мером Віталієм Кличком, аби спонукати його до активнішої реалізації закону про декомунізацію.

Нагадаємо, в кінці травня в Києві остаточно демонтували пам’ятник чекістам, причому починали демонтаж громадські активісти, які сильно пошкодили монумент.

Варто зазначити, що Коханівський та його “Добровольчий рух ОУН” були одними з ініціаторами заворушень у Києві з нагоди другої річниці перемоги Революції Гідності.

Читайте також:
“Бандерівці” перемогли в голосуванні за перейменування в Києві. ІНФОГРАФІКА

Командир батальйону ОУН Коханівський побував на допиті в поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна