У Росії екс-лідера опозиції арештували за хабар 400 тис. євро

 

У Росії Басманний суд Москви заарештував до 24 серпня губернатора Кіровської області Микиту Бєлих, обвинуваченого в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Як передає “РБК-Росія”, постанову про арешт оголосив суддя Артур Карпов, задовольнивши таким чином клопотання Слідчого комітету РФ про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Раніше повідомлялося, що 24 червня Микиту Бєлих затримали на гарячому при отриманні хабара в розмірі 400 тис. євро.
За даними агенції “Інтерфакс”, губернатора Кіровської обалсті затримали у барі, розташованому на 21-му поверсі комплексу “Лотте плаза” в Москві при отриманні другої частини хабара. Гроші йому передавав представник Лісогосподарської керуючої компанії.

 

“Спочатку при затриманні Бєлих свою провину заперечував, але потім оперативні працівники продемонстрували йому сліди від позначених спеціальним розчином купюр”, – повідомляє агенція.

Також “Інтерфакс” зазначає, що одним із співвласників ТОВ “Лісогосподарська керуюча компанія”, в отриманні хабара від якої підозрюється Бєлих, була компанія “Кіровліс”, що фігурувала у кримінальній справі проти російського опозиціонера Олексія Навального.

Варто підкреслити, що губернатор Микита Бєлих – колишній опозиціонер, представник так званої “дозволеної опозиції”. У 2005-2008 роках він очолював “Союз правих сил”, брав участь у створенні Об’єднаного демократичного руху “Солідарність”.
губернатором Кіровської області призначений у 2009 році.

Як відомо, у вересні цього року в Росії відбудуться парламентські вибори за змішаною системою.

Читайте також:
Путін назвав “історичними” дії Держдуми РФ VI скликання з анексії Криму

Путін закручує гайки: Держдума ухвалила жорсткий “антитерористичний” закон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна